");
newWin.focus();
newWin.document.close();
}
function SendToFriend(id)
{
divPrint = document.getElementById(id).innerHTML;
var myBars = 'directories=no,location=no,menubar=no,status=no';
myBars += ',titlebar=no,toolbar=no';
var left = (window.screen.availWidth - 250)/2;
var top = (window.screen.availHeight - 200)/2;
var myOptions = 'scrollbars=yes,resizable=yes,width=250,height=200,left=' + left + ',top=' + top;
var myFeatures = myBars + ',' + myOptions;
var newWin = window.open("includes/Send_recipe.asp","SendToFriend",myFeatures);
newWin.focus();
newWin.document.close();
}
//-->
|
|
|
|
|
|
|
|
מרק צורבה וכדורי בשר פרישאורה |
|
|
|
|
זמן הכנה: 3 שעות
מספר מנות: 10
מצרכים:
חצי כוס אורז (האורז מסמיך את המרק)
ציר מרק מעצמות בקר מח - לא חייב
גזרים חתוכים לקוביות קטנות
ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
פלפל אדום וירוק חתוכים לקוביות קטנות
4 עלי כרוב טרי חתוכים לקוביות
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות טריות חתוכים לקוביות
חופן גבעולי כרפס קצוצים גס
חופן עלי פטרוזיליה שלמים
מיי כרוב כבוש מקופסאה
לפת חתוך לקוביות - לא חייב
2 כפות סוכר לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק עוף
5 כפות שמן קנולה
בשר :חצי קילו בשר טחון בקר /עגל
לציר מרק:
חצי ק"ג עצמות בקר
מבשלים עם 2 ליטר מים
לקישוט: פטרוזיליה קצוצה
או עלי קרפס קצוצים
1 פלפל חריף טרי
|
אופן ההכנה: |
|
בסיר גדול שמים את השמן ומטגנים את הירקות הקצוצים ותפוחי אדמה במשך 10 דקות
תוך ערבוב מתמיד, מוסיפים את גבעולי הכרפס והאורז ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה
או לפי הצורך, מוסיפים את מי הכרוב החמוץ ( או רבע כוס מיץ לימון טרי או כפית שטוחה
של אבקת מלח לימון) מוסיפים את כדורי הבשר המבושל ואת אבקת מרק עוף וכמה
עלים של פטרוזיליה ועלי הקרפס והלאושתן אם יש, ומבאים לרתיחה של 25 דקות
מוסיפים את כדורי הבשר ומגישים חם כשעלי כרפס קצוצים או לאושתן מפוזרים
לקישוט מעל המרק מצרפים פלפל חריף טרי לכל סועד
הערה: ציר מרק מעצמות בקר מבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי עד
שעתיים מסננים את ציר המרק כדי שחתיכות עצם לא יכנסו למרק ומוסיפים
לסיר המרק עם הצורבה - לא חייביםאגב הלאושתן הוא ירק שורש חמצמץ
אפשר להשיג בשוק הכרמל
הרומנים מוסיפים למרק חתיכות שינקה (ביקון) וצלוחית שמנת חמוצה
לכדורי הבשר:
חצי קילו בשר טחון ( פעמים)
5 שיני שום כטוש
2 בצל בינוני קצוץ דק
3 כוסות אורז
5 כפות שמן
1-2 ביצה לפי הצורך
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
קורט פלפל שחור מלח ופפריקה מתוקה
מערבבים את כל החומרים ביחד ויוצרים כדורים קטנים
מבשלים במים רותחים עד שהם מוכנים מוצאים מהמים
בעזרת כף מחורחרת ומכניסים למרק המוכן
|
|
|
|
|
|
|
|