|
מרק צורבה עם בשר בקר |
|
|
|
|
זמן הכנה: 3 שעות
מספר מנות: 10
מצרכים:
300 גרם בשר בקר מבושל חתוכים לקוביות
ציר מרק מעצמות בקר מח
רבע כוס אורז (האורז מסמיך את המרק)
4 עגבניות טריות חתוכים לקוביות,
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות
גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
4 עלי כרוב טרי חתוכים לרבועים קטנים
חצי פלפל אדום/גמבה חתוך לקוביות
פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
6 גבעולים ועלים של פטרוזליה טריה
6 גבעולים ועלים שלמים של כרפס טרים
6 גבעולים ועלים שמיר טרי
מיי כרוב חמוץ טרי מקופסה
לפת חתוך לקוביות - לא חייב
2 כפות סוכר או לפי הטעם
2-3 כפות אבקת מרק עוף
לציר מרק:
חצי ק"ג עצמות בקר
4-5 כוסות מים
לקישוט:
עלי פטרוזיליה קצוצים
1 פלפל חריף טרי
|
אופן ההכנה: |
|
לפני כל בישול במטבח הרומני מכינים ציר מרק מעצמות בקר בשלים בסיר גדול
עם המים וכפית מלח שולחן על אש קטנה ומבשלים במשך שעה וחצי עד 2 שעות
עם מכסה סגור ( לא חייבים ציר מעצמות בקר),לבישול הצורבה מבשלים בסיר נפרד
את כל הירקות את כל הירקות החתוכים לקוביות ורבעים אם יש צורך מוסיפים מים ואת האורז ומבשלים על אש קטנה כשעה או עד שהירקות התרכחו כשהמרק מבושל דיו מוסיפים מי כרוב החמוץ טרי ביתי או מי כרוב חמוץ מהקופסת שימורים אם אין אפשאר
לשים במקום מיי הכרוב מיץ מחצי לימון טרי מוסיפים את הסוכר , הבקר שהתבשל בסיר
נפרד לאחר שהתקרר חותכים לקוביות ומעבירים את קוביות הבקר לסיר הבישול עם המים שהתבשל עם בשר הבקר מוסיפים אבקת מרק עוף עליי הקרפס והפטרוזיליה והשמיר עם יש ועלי הלאושתן עדיף ומבאים לרתיחה נוספת של 10-15 דקות מוסיפים את ציר העצמות
בקר למרק לאחר שסונן במסננת כדי שחתיכות קטנות מהעצמות לא יכנס למרק , מוסיפים
לפי הצורך תבלינים לפי הטעם מגישים כשעלי קרפס והפטרוזליה קצוצים או לאושתן
מפוזרים לקישוט מעל המרק מגישים חם בתוספת פלפל חריף טרי לכל סועד
הערה: הלאושתן הוא ירק שורש חמצמץ אפשר להשיג בשוק הכרמל, עלי הכרפס עושים
אותה פעולה כמו הלאושתן,, לא חייבים לבשל צורבה עם ציר עצמות אפשר לבשל
צורבה רגיל כמו כל מרק , באותו נוסח אפשר לבשל צורבה עם כדורי בשר טחון
קטנים עם מעט אורזנקרא צורבה עם פרישיורה,או עם דגים וכ"ו
לציין: הרומנים מוסיפים שינקה (ביקון) וצלוחית שמנת חמוצה
|
|
|
|
|