הפוך לדף בית הוסף אתר למועדפים

צ'ורבה רומניה - מתכונים רומניים, אוכל רומני מתכונים רומניים - צ'ורבה רומניה רומניה היפה - צ'ורבה רומניה מאמינים ש - צ'ורבה רומניה מידע וקשר - צ'ורבה רומניה אודותינו - צ'ורבה רומניה תמונות - צ'ורבה רומניה קישורים - צ'ורבה רומניה זיכרון - צ'ורבה רומניה

 

חפש מתכון במאגר המתכונים

 
 

 צלי בקר טוקניצה ותפח"א

 
זמן הכנה: 90 דקות
מספר מנות:
6
מצרכים:


1 ק"ג בקר שטיטל טרי
או 1  ק"ג בקר מס"  5
6 תפוחי אדמה גדולים
3 בצל טרי לבן או אדום
8  ענפים טימין טרי
4 ענפים רוזמרין טרי

תבלינים:
2 כפות אבקת מרק עוף ויטה
1 כף אבקה לקציצות (בהרט)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
20 שיני שום טרי
רבע כפית קינמון
1 כפית סוכר
לטיגון: 2 כוסות שמן קנולה
לבישול: 4 כוסות מים



אופן ההכנה:


  חותכים את הבשר לקוביות גדולות  ומטגנים קלות מכל צד בחצי כוס שמן , מוציאים את 
הבשר ומסננים מהשמן ומעבירים לקערה נפרדת ,חותכים את הבצל לטבעות גדולות
 ומטגנים את הבצל  עד לשקיפות,  מוסיפים את הבשר לבצל המטוגן   קלות ומטגנים את 
הבשר עם הבצל לפחות 15-20 דקות עד להזהבה  של הבשר  תוך עירבוב  לעיתים
קרובות כדי שהבצל והבשר לא ידבקו לתחתית הסיר ,מוסיפים את  המים תפוחי
האדמה  החתוכים לרבעים  גדולים ,ואת הטימין הרוזמרין ותפוח העץ  ומבשלים על
אש  בינונית מכוסה במכסה בערך שעה או עד שהבשר התרכך, מוסיפים את התבלינים
והשום מתבלנים  שוב לפי הטעם , זורקים את עלי הטימין והרוזמרין לזבל,  מגישים
חם  לפחות חצי שעה אחרי הבישול לספיגת הטעמים 

לציין: את שיני השום הטרי  מועכים על משטח עץ עם כוס הפוכה ומעט מלח
אפשר להוסיף שקית אבקת צלי לא מוכרחים, לרומנים שבנינו מוסיפים
ממליגה לצלי עם תפוחי אדמה  והרבה הרבה שום טרי 

טייפ: אני מעדיפה לבשל את תפוחי האדמה לחוד עם מעט מלח ולהוסיף לבשר
אחרי שהוא מבושל ומתובלן ומוכן לאכילה, משאירים חצי שעה לספיגת הבישול
והטעמים  הבשר עם תפוחי האדמה לפחות חצי שעה לפני ההגשה 


 
 
גרסת הדפסה
  מנות עיקריות וממולאים
  פשטידות וכיסונים
  תוספות מגוונות
  מאפים ומאכלים לפסח
  קינוחים ועוגות
  סופגניות ופפאנש רומני
  ממליגה ומאפים מקמח תירס
  דולציאצה מרקחת וריבה
  קבב רומני
  דגי ים
  חמוצים
  חמין
  מאפים
  עוגיות
  רטבים וממרחים
  סלטים ומנות ראשונות
  ליקרים ותרכיזים
  קרפים ובלינצסים
  לביבות
  ליפתנים ופונדיגים
  מרקים
  סופגניות
  מנות עיקריות וממולאים
 
       


דף הבית | מתכונים | רומניה היפה | תמונות ודמויות | מאמינים ש.... | אודות ותמונות | מידע וקשר | קישורים | מדור זיכרון

כל הזכויות שמורות 2008 ©
Allnet4u - בניית אתרים | תחזוקת אתרים