חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומטגנים קלות מכל צד בחצי כוס שמן , מוציאים את
הבשר ומסננים מהשמן ומעבירים לקערה נפרדת ,חותכים את הבצל לטבעות גדולות
ומטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הבשר לבצל המטוגן קלות ומטגנים את
הבשר עם הבצל לפחות 15-20 דקות עד להזהבה של הבשר תוך עירבוב לעיתים
קרובות כדי שהבצל והבשר לא ידבקו לתחתית הסיר ,מוסיפים את המים תפוחי
האדמה החתוכים לרבעים גדולים ,ואת הטימין הרוזמרין ותפוח העץ ומבשלים על
אש בינונית מכוסה במכסה בערך שעה או עד שהבשר התרכך, מוסיפים את התבלינים
והשום מתבלנים שוב לפי הטעם , זורקים את עלי הטימין והרוזמרין לזבל, מגישים
חם לפחות חצי שעה אחרי הבישול לספיגת הטעמים
לציין: את שיני השום הטרי מועכים על משטח עץ עם כוס הפוכה ומעט מלח
אפשר להוסיף שקית אבקת צלי לא מוכרחים, לרומנים שבנינו מוסיפים
ממליגה לצלי עם תפוחי אדמה והרבה הרבה שום טרי
טייפ: אני מעדיפה לבשל את תפוחי האדמה לחוד עם מעט מלח ולהוסיף לבשר
אחרי שהוא מבושל ומתובלן ומוכן לאכילה, משאירים חצי שעה לספיגת הבישול
והטעמים הבשר עם תפוחי האדמה לפחות חצי שעה לפני ההגשה