|
ליקר דובדובנים |
|
|
|
|
זמן הכנה: 15 יום
מספר מנות: 10
מצרכים:
10 כוסות דובדובנים ללא גרעינים
חצי כוס אלכוהול לשתיה 95%
או וודקה לפי הטעם
8 כוסות סוכר
צנצנת או בקבוק ריק
|
אופן ההכנה: |
|
מעקרים בקבוק או צנצנת עם פקק, שמים את הדובדובנים ומעל שופכים את הסוכר, סוגרים במכסה ושמים במקום מוצל עד שהסוכר יתסוס או ימס בערך חודשים, מוסיפים את האלכוהול או הוודקה ושומרים במקום מוצל, לחיים....!
לציין:
לחוזק גדול יותר של אלכוהול או וודקה מוסיפים לפי הטעם כנ"ל סוכר
שיטה נוספת, שמרתיחים את המים עם הסוכר ושמים מעל הדובדובנים
שיהיה מכוסה במים עם הסוכר, משאירים מקום להוספת הכוהל ונותנים
לדובדובנים לתסוס חודשים, אגב אני חותכת את הדובדובנים מהגלעין כך
שהגלעינים עדין צמודים לבשר הדובדובן , כלומר אני משאריה את הגלעינים
עם הדובדובנים , לא חייב!
|
|
|
|
|