מרתיחים בסיר את המים, מוסיפים בהדרגה את הקמח, החמאה המומסת והמלח תוך עירבוב למנוע גושים, מבשלים בערך 2 דקות, להזכיר חשוב לבחוש כל זמן הבישול, אחרי 2 דקות בישול סוגרים את האש ונותנים לתערובת להתקרר מעט, נווסיפים את הביצים ושוב מערבבים היטב עד לעיסה חלקה, מכניסים את התערובת למזלף, בתבנית משומנת ומזליפים פחזניות
בגודל 5 ס"מ, מברשים כל פחזנית בביצה הטרופה ,ואופים בחום בינוני של 180 מעלות עד להשחמה והיבצרות קרום קשה, מוצאים מהתנור ומקררים, חותכים בזהירות את קצה הפחזנית כמו מכסה, מוצאים את תוכן הפחזנית ( לא כל התוכן במידה) בקערה נפרדת מערבבים את השמנת המתוקה עם פודינג הווניל עד להקשה וממלאים את הפחזניות , שמים את המכסים על הפחזניות בזווית ומעל שוב שמים מהקרם ומפזרים אגוזים טחונים
אפשר למלא את הפחזניות בקצפת מתוקה בלבד
הערה:
אפשר למלאה את הפחזניות בכל מיני מתוקים ולפזק שוקולד מומס או מגורד, אפשר למלא בפיטריות או בשר ולהגיש כמנה ראשונה וככל הדימיון
לקרם לימון:
1 שמנת מתוקה ,2 כפות חלב מרוכז,1 שקית וניל סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי, רבע כפית גרדת קיליפת לימון טרי
חצי כפית מצית רום חצי כפית תמצית וניל
אופן ההכנה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הוניל סוכר
מוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים ומערבבים עד לתערובת
אחידה, שמים במקרר לשעה לפני השימוש