|
מרק עוף צח וקנידלך או איטריות חביתה |
|
|
|
|
זמן הכנה: 30 דקות
מספר מנות: 8
מצרכים:
3 שוקי עוף
3 ירכי עוף
5 כנפי עוף
רבע ק"ג גרונות הודו
4 עלי קרפס רק העלים
2 גזרים חתוכים לשנים
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש כרפס גדול
10 כוסות מים
צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
3 בצל יבש
1 כולורבי
תיבול:
3 -2 כפות אבקת מרק עוף ולפי הטעם
תוספת למרק קנידלך
(קנידלך ראה מתכונים לפסח)
איטריות:
4 ביצים לאיטריות מחביתה
1 כף שטוחה קמח תפוחי אדמה
קורט מלח דק
|
אופן ההכנה: |
|
שמים מים בסיר גדול את הירקות ומבשלים עד שהתרכחו מעט, מוסיפים את חלקי העוף או חלקי העוף והגרונות ואת עלי הכרפס הפטרוזיליה והשמיר , מבשלים כחצי שעה או יותר עד שהעוף התרכך ואפשר לאכול, מתבלים באבקת מרק עוף ומבשלים עוד 5 דקות מוצאים
מהמרק את צרור הפטרוזיליה השמיר ועלי הקרפס (זורקים) מוסיפים עוד אבקת
המרק לפי הצורך והטעם מגישים חם עם קנידלך ו ירקות שורש או איטריות החביתה
איטרות ביצה מחביתה:
בקערה עמוקה טורפים את הביצים והמלח וקמח תפוחי האדמה, יוצקים חביתה דקה דקה
לתוך מחבת עם שמן חם ומטגנים את החביתה קלות משני הצדדים וכך הלאה, כשהחביתות דקות וקרות מגלגלים את החביתות לגלגל וחותכים פרוסות דקיקות בעובי איטריות דקות
גם כאשר לפסח וגם טעים
לציין:
אפשר לבשל עוף שלם חתוך לרבעים, את העוף השלם שוטפים במים חמים כדי שיהיה
פחות קצף, מומלץ להשאיר כמה עלי שמיר ופטרוזיליה טרים ולהוסיף אותם 10 דקות
לפני סיום הבישול זה יתן ריח וצבע למרק
|
|
|
|
|