|
פפאנש - סופגניה נוסח רומניה |
|
|
|
|
זמן הכנה: 60דקות
מספר מנות: 12
מצרכים:
חצי כפית קליפת לימון מגורד דק 500 גרם גבינה טיב טעם 3% 1 ק"ג קמח אסם תופח 2 כפות סולת רגיל גס 1 שקית שמרים ומשופר 2 כוסות מים פושרים 3/4 כוס שמן קנולה 1 כפית מלח שולחן חצי כוס סוכר 2 אבקת סוכר וניל 2 ביצים לקישוט: ריבת דובדובנים או כל ריבה אדומה לפי הטעם ושמנת חמוצה 15% לטיגון: 2 כוסות שמן קנולה עם ויטמין e
|
אופן ההכנה: |
|
שמים בקערה גדולה את כל המצרכים מלבד המלח את המלח מוסיפים לקראת סיום לישת הבצק במיקסר ,לשים את מצרכי הבצק עד לעיסה אחידה, מכסים במגבת את הבצק ונותנים לו לנוח לפחות שעה עד ל לתפיחה קלה מרטיבים את הידיים במים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל של סופגניה רגילה ,כך יותר קל ליצור סופגניה עגולה בלי שהבצק ידבק בידים יוצרים חור בעזרת האצבעות באמצע הבצק ומטגנים את הפפנש בשמן עמוק רצוי בחום בינוני ולא רותח כדי שהפפנש לא יישרף, מטגנים עד לקבלת מרקם אחיד ומזהיב משני צידי הפפנש כמו בסופגנייה רגילה, מוצאים את הפפנש המטוגן בעזרת כף מחורחרת ומניחים על נייר מטבח שיספוג את השמן, יוצרים כדורים קטנים מחלק קטן של הבצק ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה, מגישים כל פפנש כשמעל הפפנש שמים את כדורי הבצק המטוגן הקטן יוצקים מעל הפפנש המוכן שמנת חמוצה ומעל שמים ריבה , מגישים חם לכל סועד אפשר לשמים לכל סועד צלוחית אישית של ריבה ושמנת חמוצה כך שכל אורח יוכל לשים בעצמו את הכמות הרצויה מהשמנת והריבה בתאבון אגב אפשר להשתמש בקמח שמרים אסם יש היום בחנויות זה חוסך זמן לציין: בזמן טיגון הפפנאש להוסיף לשמן חתיכת תפוח אדמה לספיגת השמן רצוי להשתמש בקמח שמרים מוכן של אסם לפי אותו מתכון הסופגניות יוצאות טעימות ונהדרות מומלץ
|
|
|
|
|