|
חמין מבית אמא - צואלט |
|
|
|
|
זמן הכנה: 24 שעות
מספר מנות: 8
מצרכים:
1 ק"ג שועית לבנה להשרות במים
2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות
חצי ק"ג כתף בקר מס" 5
חצי ק"ג בקר שפונדה
6 תפוחי אדמה גדולים
2-3 רגל פרה או עגל
200 גרם גריסי פנינה
שומן כבש עליה
כוס שמן
6 ביצים
תבלינים:
3 כפות אבקת מרק עוף
כף תבלין לקציצות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
2 כפות דבש
1 כפית קינמון
להשחמה:
2 כפות דבש
קשקע:
מוכן קנוי
|
אופן ההכנה: |
|
שמים בסיר החמין את השועית שהושרתה במים ונותנים לזה רתיחה במשך 5 דקות,במחבת גדולה מטגנים את הבצל עם השמן עד לשקיפות ,מטגנים קלות את שני נתחי הבשר משני צדדיו מוסיפים לסיר החמין ,את עצמות רגל הפרה מרפדים בשכבה הראשונה בסיר החמין מוסיפים את הבשר והשועית עם מלח כדי שהשועית לא תתפרק שמים מלח בתחילת הבישול מוסיפים את יתר המצרכים ומכסים במים כך שיכסה את כל מצרכי החמין, מוסיפים את הביצים ואת שומן כבש העליה ועוד כוס מים ואת התבלינים, מכניסים לתנור ומבאים לרתיחה ל- 10 דקות מנמיכים את האש ל-150 מעלות משלימים מים לפי הצורך במהלך בישול החמין ,אם יש צורך אפשר להוסיף עוד כמות מהתבלינים לפי הטעם
הערה:אני מבשלת את רגל הפרה במשך חצי שעה לפני שאני מכניסה לסיר החמין גם את
גריסי הפנינה אני מבשלת לחוד בערך שעה ואחר כך מוסיפה לסיר החמין לבישול עם כל
יתר המצרכים, הגריסים ורגל הפרה זקוקים ליותר זמן בישול וככה בטוח שכל מצרכי החמין מתבשלים היטב , מגישים עם ביצה קשה וקשקע אפוי בתנור
קישקע: קונים מוכן ואופים לחוד בתנור או באובנטוסטר
טייפ:
אם משרים את השועית במים ל 1-2 שעות ושופכים את המים ,שמים שוב מים נקים בסיר עם השועית לפני בישול החמין ונותנים רתיחה קלה לשועית ושופכים את המים לא לשימוש, ורק אז מבשלים שוב את השועית לחמין לפי הנ"ל זאות כדי שלא יתנפח לנו הבטן ולא תרגישו כבדים לאחר אכילת החמין, כדי שהחמין יצא יותר חום שמים בחצי כוס מים רוטחים 5 תיוני תה ומוסיפים לחמין, אני מוסיפה גם כף שום כטוש ,הרעיון לשומן הכבש והקינמון קיבלתי מחברה
קציצות לחם: לוקחים פנים של חלה או של לחם לבן לאחר שהושרה במים
סוחטים את הלחה מהמים ומעבירים לקערה, מוסיפים ביצה פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית מלח ומערבבים הכל ביחד עושים קציצות ומטגנים משני הצדדים בשמן עמוק
סופגים את השמן בנייר מגבת ושמים מעל החמין כמה שעות לפני שהחמין מוכן
|
|
|
|
|