|
קבב רומני - מיטיטי |
|
|
|
|
זמן הכנה: חצי שעה
מספר מנות: 10
מצרכים:
800 גרם סטק בקר מיושן טרי
או 800 גרם צלעות בקר טרי
200 בשר בקר אסדו עם שומן או
200 גרם בשר כבש טחון או בשר אחר
2 כפות גדושות שום כתוש דק דק
1 כף תבלין רומני צימברו/טימין
קצוץ דק דק עדיף טימין יבש
1 כף שטוחה גדולה אבקת סודה לשתיה
1 כפית אבקת בהרט לקציצות
1 בצל גדול טרי מגורד ללא המיץ
רצוי טחון דק דק מאוד
חצי כפית פלפל שחור ומלח לפי הטעם
אפשר להוסיף 1 כף חומץ 5% מי שרוצה
או חומץ יין לפי הטעם
להגשה: פלפל חריף טרי
או רוטב שום, רשום באתר
|
אופן ההכנה: |
|
משתמשים אך ורק בבשר טרי לא קפוא ,טוחנים גס פעם אחת את כל הבשרים ביחד
חשוב עם שומן בקר או שומן כבש - לא עליה ושמים בקערה , ומערבבים עם יתר
המצרכים וכל סוגי הבשרים ביחד ומכניסים את הבשר הטחון לשעה למקרר, לאחר שעה מערבבים היטב שוב את כל הבשרים ביחד יוצרים מהבשר מנות קבב ומכניסים
למקרר שוב ומכסים את הקבבים עם ניילון ניצמד לפחות לעוד 6-7 שעות (את יתר הקבב
שנישאר עוטפים בניילון ניצמד ושמים בפריזר) את הקבבים צולים על הגריל או מטגנים במחבת עם שמן הקבבים מכל צד של הקבב מגישים חם תוספת פלפל חריף טרי או
רוטב שום (ראה במדור הרטבים)
על אותו בסיס אפשר לעשות קבב רק מבשר בקר או רק מכבש או בתוספת תערובת בשרים אחר לפי הטעם - לקבב מהיר לא חייבים להשתמש בציר מרק עצמות
הערה: תבלין הטימין (הצימברו )מיוחד לקבב ובשר טחון ולבישולים למינהם שמים במאכלים רומנים , הצימרו הוא תבלין הצמח טימין (קורנית) את תבלין הצימברו/טימין מיבשים בשמש וקוטשים לאבקה דקה מאכסנים בצנצנת זכוכית, אבקת עלי טימין יבש משתמשים לבשר
טחון קציצות קבב וכ"ו לבישולים משתמשים בעלי טימין טרים בתוספת עלי רוזמרין טרים
לציין :
את המלח מומלץ לשים לקראת סוף הצליה כדי שעססיות הבשר ישמר
הערה:
עם שמים בצל טרי חייבים לצלות מיד את הקבב או הקציצות וכ"ו אחרת הבצל
יתסוס אגב בשר השייטל מתאים גם לשיפודים
טייפ:
מי שאוהב בצל על גריל פחמים, צלעות כבש שישליג וכ"ו תנסו לשים במרינדה עם חומץ יין מומלץ חומץ תפוחים נותן טעם נהדר ועושה רייח משגע כשצולים על הפחמים, אפשר להוסיף טיפה מיץ לימון טרי אחרי הצליה על הפחמים יוצא סופר - מעולה תנסו - בתאבון
|
|
|
|
|