הפוך לדף בית הוסף אתר למועדפים

 

חפש מתכון במאגר המתכונים

 
 

 קרפלך - כיסונים עם גבינה מתוקה

 
זמן הכנה: 30 דקות
מספר מנות:
9
מצרכים:


הבצק:
1  קילו קמח תופח
8 כפות שמן רגיל
חצי בכוס מים פושרים
2 ביצים גדולות
2 בצי חלבון
1 כפית שטוחה מלח

למילית:
300 גרם גבינה טיב טעם 3%
רבע כוס סוכר
1 אבקת סוכר
כפית תמצית וניל ורום
1 כפית קינמון
לבישול:
מים רותחים
2 כפות שמן
להידוק הקרפלך:
חלבון ביצה עם מעט מים
מקשטים מעל הכיסונים בסוכר


אופן ההכנה:


מכניסים את כל המצרכים למיקסר עם הקמח ולשים הכל ביחד בהדרגה מוסיפים את
המים הפושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק,  מניחים לבצק לנוח 20 דקות מכוסה
 במגבת מטבח , מרדדים את הבצק לעובי של 2ס"מ ובעזרת כוס זכוכית גדולה מקומחת
בשפת הכוס יוצרים עיגולים , שמים במרכז כל עיגול מהמלית ,  שמים את  חלבון הביצה
עם המים מסביב לכל כיסון מקפלים את כיסוני הבצק לשנים  ומהדקים  מסביב  לכל כיסון ומקמחים מסביב אכן שהדקנו כדי שלא יפתחו,  בסיר נפרד מרתיחים מים עם מעט מלח
ו-2 כפות שמן כשהמים רותחים מכניסים את הכיסונים אחד אחד בזהירות , מבשלים 10
דקות או  עד שהכיסונים צפים משאירים ךלרתוח עו 5 דקות מוצאים בעזרת כף מחורחרת מגישים עם חם  מפזרים מעליהם סוכר

המלית:
מערבבים את כל המצרכים ביחד עד שנוצרת עיסה אחידה

לציין: אם נשאר לכם שאריות מהבצק לושו לבצק אחיד ותנו לו לנוח 10 דקות, לרדד
את הבצק דק דק כמה שאפשר ולחתוך לרצועות מלבניות מרובעות מה שתרצו מכל
הבצק ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים עד להזהבה  מפזרים מעל סוכר ויש לכם
אחלה עוגיות לקפה


 
 
גרסת הדפסה
  מנות עיקריות וממולאים
  פשטידות וכיסונים
  תוספות מגוונות
  מאפים ומאכלים לפסח
  קינוחים ועוגות
  סופגניות ופפאנש רומני
  ממליגה ומאפים מקמח תירס
  דולציאצה מרקחת וריבה
  קבב רומני
  דגי ים
  חמוצים
  חמין
  מאפים
  עוגיות
  מתכוני גולשים
  רטבים וממרחים
  סלטים ומנות ראשונות
  ליקרים ותרכיזים
  קרפים ובלינצסים
  לביבות
  ליפתנים ופונדיגים
  מרקים
  סופגניות
 
       


דף הבית | מתכונים | רומניה היפה | תמונות ודמויות | מאמינים ש.... | אודות ותמונות | מידע וקשר | קישורים | מדור זיכרון

כל הזכויות שמורות 2008 ©
Allnet4u - בניית אתרים | תחזוקת אתרים