הפוך לדף בית הוסף אתר למועדפים

 

חפש מתכון במאגר המתכונים

 
 

 בייגלה רומני בשומשום ופרג

 
זמן הכנה: שעה
מספר מנות:
10
מצרכים:


4 וחצי כוסות קמח לבן רגיל 
60 גרם חמאה מומסת 
50 גרם שמרים (שמרית)
1 ורבע כוס מים פושרים
1 ביצה גדולה
כפית וורבע מחוקה מלח שולח
כפית ורבע מחוקה של סוכר
3 כפות סוכר שרוף במעט מים  (מים קרמל)

להברשת הבייגלה 1
 ביצה גדולה בחושה עם כף מים


אופן ההכנה:


שמים את כל המצרכים בקערה ומוסיפים בהדרגה את המים הפושרים ולשים עד לבצק אחיד וחלק  , מכסים את הבצק במגבת ומניחים לבצק לתפוח במשך שעה וחצי כדי שהבצק הכפיל את עצמו  , לאחר שעה וחצי לשים שוב את הבצק 5 דקות ויוצרים 15 כדורים שווים או לפי איזה גודל שתבחרו שיהיה הבייגלה , יוצרים גלילים מכל כדור באורך של 16 ס"מ ובעובי של  2 ס"מ   מהדקים את שני הקצבות  ויוצרים עיגול  ומניחים שוב לתפיחה בערך לחצי שעה מחממים בסיר מים עם מלח שולחן ואת הסוכר השרוף (מיי קרמל) ומבאים לרתיחה  מכניסים את עיגולי 
 הבייגלה למים הרותחים וכשהם צפים מוצאים אותם החוצה בעדינות על ידי כף מחורחרת  ומסדרים אותם בתבנית משומנת או עם נייר פרגמנט, מורחים מעליהם 
את הביצה וזורים מעל מעט מלח  גס או פרג או שומשום ואופים עד להזהבת הבייגלה 
בערך 20-25 דקות

הערה:מיי הקרמל נועד לתת צבע חום לבייגלה, יש להוסיף עוד מים פושרים לפי הצורך

 
 
גרסת הדפסה
  מנות עיקריות וממולאים
  פשטידות וכיסונים
  תוספות מגוונות
  מאפים ומאכלים לפסח
  קינוחים ועוגות
  סופגניות ופפאנש רומני
  ממליגה ומאפים מקמח תירס
  דולציאצה מרקחת וריבה
  קבב רומני
  דגי ים
  חמוצים
  חמין
  מאפים
  עוגיות
  מתכוני גולשים
  רטבים וממרחים
  סלטים ומנות ראשונות
  ליקרים ותרכיזים
  קרפים ובלינצסים
  לביבות
  ליפתנים ופונדיגים
  מרקים
  סופגניות
 
       


דף הבית | מתכונים | רומניה היפה | תמונות ודמויות | מאמינים ש.... | אודות ותמונות | מידע וקשר | קישורים | מדור זיכרון

כל הזכויות שמורות 2008 ©
Allnet4u - בניית אתרים | תחזוקת אתרים