הפוך לדף בית הוסף אתר למועדפים

 

חפש מתכון במאגר המתכונים

 
 

 דולציאצה מרקחת מענבים

 
זמן הכנה: שעה
מספר מנות:
7
מצרכים:


חצי ק"ג  ענבים ללא חרצנים
חצי לימון טרי חתוך לפרוסות
400 גרם - כי הענבים מתוקים
1 תפוח עץ חמוץ גרנד
1 כף מיי ורדים


אופן ההכנה:


בסיר בינוני מבשלים כל המצרכים ביחד כולל התפוח עץ חתוך לרבעים ללא הגלעינים
 אחרי שמביאים לרתיחה ראשונה מבשלים על אש קטנהעד שהנוזל נקרש, חשוב
לערבב כל זמן הבישול כדי שהסוכר לא ישרף,  לאחר הבישול זורקים את התפוח
עץ לפח  כשהריבה התקררה מאחסנים בצנצנת זכוכית הרומנים מגישים בצלוחית
לכל אורח עם כוס סודה קרה

לציין: שסבתי ז"ל אמרה  שלתפוח יש חומר משמר - אם רוצים ריבה מתוקה יותר שמים
יותר סוכר מאחר שהענבים מתוקים אני מוסיפה רק 40 גרם סוכר עיניין של טעם


 
 
גרסת הדפסה
  מנות עיקריות וממולאים
  פשטידות וכיסונים
  תוספות מגוונות
  מאפים ומאכלים לפסח
  קינוחים ועוגות
  סופגניות ופפאנש רומני
  ממליגה ומאפים מקמח תירס
  דולציאצה מרקחת וריבה
  קבב רומני
  דגי ים
  חמוצים
  חמין
  מאפים
  עוגיות
  מתכוני גולשים
  רטבים וממרחים
  סלטים ומנות ראשונות
  ליקרים ותרכיזים
  קרפים ובלינצסים
  לביבות
  ליפתנים ופונדיגים
  מרקים
  סופגניות
 
       


דף הבית | מתכונים | רומניה היפה | תמונות ודמויות | מאמינים ש.... | אודות ותמונות | מידע וקשר | קישורים | מדור זיכרון

כל הזכויות שמורות 2008 ©
Allnet4u - בניית אתרים | תחזוקת אתרים