הפוך לדף בית הוסף אתר למועדפים

 

חפש מתכון במאגר המתכונים

 
 

 מלפפונים חמוצים

 
זמן הכנה: 10 ימים
מספר מנות:
10
מצרכים:


1 ראש שום שלם חתוך לחצי
ק"ג מלפפונים ירוקים קטנים
1 תפוח עץ ירוק בלבד
1-1 ורבע כף מלח
3 עלי דפנה
צרור שמיר טרי
1גבעול עלי קרפס
10 גרגרי פלפל אנגלי
1 כפית גרגרי כוסברה



אופן ההכנה:


שוטפים במים רותחים את הצנצנת  להחמצה(לעיקור) בגודל של 3 ליטר,  מכניסים לצנצנת בשורה את  המלפונים והגזר המגורד  וכל יתר המצרכים מוסיפים תפוח עץ  ירוק כי הוא
משמר גם כל  פרי אחר לארומה, מימיסים את המלח במים רתוחים , כשהמים עם המלח התקררו  שופכים מעל המלפפונים ומעל שמים את עלי השמיר  ועלה קרפס ומכסים במים
עד מעל השמיר צנצנת מלאה, לא לשכוח להוסיף את השום והפלפל החריף, סוגרים את
הצנצנת עם המכסה, מנערים את הצנצנת ופותחים בזהירות את המכסה כדי שהאוויר יצא וסוגרים שוב , את הצנצנת  שמים במרפסת  לשלושה ימים ,פותחים את המכסה ומנערים
קלות את הצנצנת כדי שהאוויר יצא ובודקים אם צריך עוד מלח שום ופלפל חריף,לאחר 
שלושת הימים הראשונים במרפסת מכניסים את הצנצנת להמשך החמצה בתוך הבית
בודקים עם צריך עוד מלח,שום והפלפל החריף כמובן מוסיפים לפי הטעם

הערה: לא לשים חומץ עם שמים מלח 

לציין: כדי שהמלפפונים יצאו מוצקים מומלץ לבחור להחמצה מלפפונים קטנים נוקשים
 ומוצקים  , חשוב לבדוק שהמלפפונים לא יהיו רכים עם כיסי אוויר אחרת המלפפונים
 יצאו רכים, החישוב יוצא שעל כל  ק"ג ירק להימצה שמים 1 כף ורבע מלח
מאוד חשוב לעקר את הצנצנת החמצה , לשים בצנצנת החמצה כף כדי
שהצנצנת לא תתפוצץ ואז לשפוך מים רוטחים לצנצנת ולהשאיר בערך דקה
 
 
גרסת הדפסה
  מנות עיקריות וממולאים
  פשטידות וכיסונים
  תוספות מגוונות
  מאפים ומאכלים לפסח
  קינוחים ועוגות
  סופגניות ופפאנש רומני
  ממליגה ומאפים מקמח תירס
  דולציאצה מרקחת וריבה
  קבב רומני
  דגי ים
  חמוצים
  חמין
  מאפים
  עוגיות
  מתכוני גולשים
  רטבים וממרחים
  סלטים ומנות ראשונות
  ליקרים ותרכיזים
  קרפים ובלינצסים
  לביבות
  ליפתנים ופונדיגים
  מרקים
  סופגניות
 
       


דף הבית | מתכונים | רומניה היפה | תמונות ודמויות | מאמינים ש.... | אודות ותמונות | מידע וקשר | קישורים | מדור זיכרון

כל הזכויות שמורות 2008 ©
Allnet4u - בניית אתרים | תחזוקת אתרים