הפוך לדף בית הוסף אתר למועדפים

 

חפש מתכון במאגר המתכונים

 
 

  ריבה מעלי שושנים- דולצ"אצה

 
זמן הכנה: חצי שעה
מספר מנות:
12
מצרכים:


10 ראשי שושנים גדולות 
או ורדים טריות וריחניות
כפית ציפורן טחונה
רבע כפית מלח לימון
1 קילו סוכר
כפית קינמון
1 סוכר וניל
1 כוסות מים
1 תפוח עץ חמוץ גרנד
1 כפית תמצית מיי ורדים
 1 לימון  עם הקליפה חתוכים לפרוסות




אופן ההכנה:


קוטפים את עלי הכותרת ושוטפים היטב במים זורמים, לגזור את הצבע  הלבן  וכן בקצה עלי הוורדים  מכל צבע ולא להשתמש בהם ,חותכים את עלי הכותרת אותן לרצועות , מעבירים
 חצי מכמות  עלי הכותרת לקערה ומועכים בעדינות תוך עירבוב עם המלח הלימון את יתר עלי הכותרת מעבירים לסיר בינוני ומוסיפים את הלימון והמים מביאים לרתיחה  עם הסוכר והלימון הטרי,  מוסיפים את יתר עלי הכותרת  ותפוח העץ חתוך לרבעים ללא הגלעינים ומבשלים
על אש נמוכה 20 דקות, מוסיפים את יתר עלי השושנים  תמצית מיי הוורדים הקינמון, ציפורן  וסוכר הוניל, מבשלים  עד שהעיסה נעשת סמיכה חשוב מידי פעם לבחוש את התערובת
 כל זמן הבישול כדי שהסוכר לא ישרף - את תפוח העץ בסיום הבישול זורקים לפח

מגישים קר  עם כוס סודה כקינוח או סתם כריבה ומרקחת. 

לציין: תפוח נעץ החמוץ יש בו חומר משמר כך סבתא שלי מאמינה  


 
 
גרסת הדפסה
  מנות עיקריות וממולאים
  פשטידות וכיסונים
  תוספות מגוונות
  מאפים ומאכלים לפסח
  קינוחים ועוגות
  סופגניות ופפאנש רומני
  ממליגה ומאפים מקמח תירס
  דולציאצה מרקחת וריבה
  קבב רומני
  דגי ים
  חמוצים
  חמין
  מאפים
  עוגיות
  מתכוני גולשים
  רטבים וממרחים
  סלטים ומנות ראשונות
  ליקרים ותרכיזים
  קרפים ובלינצסים
  לביבות
  ליפתנים ופונדיגים
  מרקים
  סופגניות
 
       


דף הבית | מתכונים | רומניה היפה | תמונות ודמויות | מאמינים ש.... | אודות ותמונות | מידע וקשר | קישורים | מדור זיכרון

כל הזכויות שמורות 2008 ©
Allnet4u - בניית אתרים | תחזוקת אתרים