הפוך לדף בית הוסף אתר למועדפים

 

חפש מתכון במאגר המתכונים

 
 

 עוגת סברינה

 
זמן הכנה: 50 דקות
מספר מנות:
10
מצרכים:


7 ביצים גדולות
רבע כוס סולת
1 כוס סוכר
1 כוס קמח רגיל
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס שמן קנולה
חצי כפית קליפת לימון מגורד

לציפוי:
1 קופסת ג"ל  צבעוני
2 גבעי שמנת מתוקה
2 שקיות אבקתסוכר וניל
1 קופסה ליפתן / פירות מעורבים
 שלושת רבעי כוס מים רותחים לג"ל 
ו כפית מיי ורדים עם רבע כוס מים


אופן ההכנה:


מקציפים את החלבונים של הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר , כשהקצף אחיד מוסיפים 
את החלמונים ואת שאר המצרכים ומערבבים לעיסה אחידה, מעבירים לתבנית אפיה עגולה ומשומנת, מסביב לדפנות התבנית שמים נייר פרגמנט לא בתחתית ואופים בחום של  180 מעלותבמשך 25 דקות או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב, בודקים עם גפרור עם העוגה אפויה מספיק  כהעוגה התקררה  חוצים אותה לשתים , בנתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם
 2 שקיות אבקת סוכר  וניל  , בקערה נפרדת  שמים את סירופ הליפתן עם מיי הורדים
ושופחים חצי  מהסירופ על  חצי העוגה התחתוננה ומעל שמים קצת יותר מרבע השמנת המתוקה, שמים בזהירות את  החצי השני  של העוגה מעל החצי של העוגה הראשונה 
ושופכים את יתר הסירופ של הליפתן על העוגה, שמים את יתר השמנת המתוקה  ומסבביב 
ועל העוגה את יתרת הקצפת,  מעל הקצפת  על העוגה העליונה  שמים את פירות הליפתן בקערה נפרדת מערבבים 3/4 כוס מים רטוחים  עם אבקת הג"ל וכשהג"ל חם שופיכם בזהירות בעזרת כף מעל העוגה על פירות הליפתן, מכניסים את העוגה  למקרר, אחרי חצי שעה פורסים לכל סועד פרוסת עוגה  

הערה: 
עוגה שקל לאפות  ולהכין, הילדים מלקקים את האצבעות מתאים לאירוע חגיגי וימי הולדת 
 
 
גרסת הדפסה
  מנות עיקריות וממולאים
  פשטידות וכיסונים
  תוספות מגוונות
  מאפים ומאכלים לפסח
  קינוחים ועוגות
  סופגניות ופפאנש רומני
  ממליגה ומאפים מקמח תירס
  דולציאצה מרקחת וריבה
  קבב רומני
  דגי ים
  חמוצים
  חמין
  מאפים
  עוגיות
  מתכוני גולשים
  רטבים וממרחים
  סלטים ומנות ראשונות
  ליקרים ותרכיזים
  קרפים ובלינצסים
  לביבות
  ליפתנים ופונדיגים
  מרקים
  סופגניות
 
       


דף הבית | מתכונים | רומניה היפה | תמונות ודמויות | מאמינים ש.... | אודות ותמונות | מידע וקשר | קישורים | מדור זיכרון

כל הזכויות שמורות 2008 ©
Allnet4u - בניית אתרים | תחזוקת אתרים